Segíthetünk? +36 83 344-143
 

Foglaljon a legjobb áron!

 Nem foglalható napok
Pin It

120 perc Rieger Vali, avagy hogyan felejtette el a közönség, hogy beszélgetni (is) jött?

2017. március 6.
Ha valaki csak úgy belecsöppent volna az előadás első perceibe, azt hihette volna, hogy egy leendő stand-up csillag bontogatja szárnyait a Kolping Hotel előadótermében. Pedig éppen egy tapasztalatcserével egybekötött előadás zajlott a koragyerekkor csodáiról. Rieger Vali volt a Kolping Családi Akadémia vendégelőadója.

Rieger Vali az élménypedagógia és a tapasztalati tanulás híve és "szószólója". Négy gyerekük született négy év alatt, úgyhogy "tudja miről beszél". Egy kis önéletrajzi ihletésű bevezető után Vali szemléletes példákkal mutatta be, hogy mi szülők, milyen hatással lehetünk a gyerekeink személyiségfejlődésére.

  • Hol tudunk csak rontani, hol lenne jobb egy lépést hátrébb lépni, és hogyan engedjük őket önmagukká válni. Tartalmat nyert az elvárás és az elfogadás közti óriási különbség. 
  • Megtudtuk, mit érdemes figyelni a gyermekünk játékában, és hol van az a pont, hogy érdemes fejlesztő szakemberhez fordulni.
  • Eddig is tudtuk, hogy a gyerek 3 éves kora előtt mozogjon sokat. Most azt is értjük, miért.
  • Bemutatta, milyen „elváltozást” okoz a mai tinédzserekben a folyamatos telefon nyomogatás.
  • Nagyon rendetlen gyerekszobák kis tulajdonosai is fellélegezhetnek, ha a szülők Valit meghallgatják. Lehet, hogy egy kicsit egyszerűbb lesz a jövőben mindenkinek.

Mivel előadónk előszeretettel szervezett táborokat gyerekeknek, gyakorlati tapasztalatból tudott arról mesélni, hogy a mai gyerekek mennyire élvezik, ha egy koszos pajta padlásán alhatnak, és előtte álló nap az erdőben játszhatnak. Megmutatta, mit hoz ki a gyerekekből, ha a nap zárásaként a szabad ég alatt, csillagokat lesve beszélgethetnek. Elmesélte, hogyan reagáltak a gyerekek, amikor nem valamilyen virtuális világban kellett egy telefonon pontokat gyűjteni, hanem egy négyzetméternyi, igazi réten kellett minél több apró élőlényt, növényt felfedezni.

Elgondolkodtató volt az az életszeretet, ahogy a 4 gyermekes anyuka és szakember egy nagyon egyszerű idézetben foglalta össze az előadás lényegét.

„Ha boldog akarsz lenni, legyél.”

Mi most útravalót kaptunk hozzá.

Több résztvevő is rendszeres látogatója a Kolping Családi Akadémia előadásainak. Ez a mostani péntek este is egy jó másfél órának ígérkezett. Aztán egy olyan 120 perc lett belőle, amikor szinte megszólalni sem tudunk, csak vitt bennünket ez az egyszemélyes színházi előadás. (Azt azért hozzá kel tenni, hogy az előadásról kifelé menet még megálltunk egy kicsit beszélgetni az előadóval a terem ajtajában, majd a folyosón, aztán körülálltuk a kijáratnál. Majd többen még beszélgettek a parkban, hazafelé. És talán maradt téma mindenkinek otthonra is.)

Köszönjük Rieger Valinak, reméljük, hamarosan újra találkozunk!

Önnek ajánljuk

Szünet előzetes 20% kedvezménnyel
Már lehet tervezgetni az őszi családi kiruccanásokat. Most minden 4 éjszakás foglalásra 20% kedvezményt adunk!
Hosszú hétvége - október 23.
Hosszú hétvégés családi kiruccanásra hívjuk. Idén az október 23-a hétfőre esik, így ez a néhány nap jó választás lehet egy közös pihenésre.
Összes ajánlat

Hallotta már?

A TripAdvisor a világ egyik vezető utazási oldala, melynek segítségével könnyedén lehet megszervezni az „álompihenést”. A portál évente összeállítja és kiválasztja a kategóriák legjobbjait a világ szá…
Bővebben

Vendégeink szemével

Az ételek mennyisége és minősége kitűnő volt, a személyzet segítőkész és nagyon barátságos.
gyuri76, Tripadvisor
2015 május 12

További vendégvélemények