Betöltés...
13 séf, 13 asztal, október 13.

13 séf, 13 asztal, október 13.

2018. 10. 16.

Még el sem kezdődött a vacsora, már fejenként 13.000 lépésnél tartottak a felszolgálók a Kolping Hotelben pénteken.

A szálloda panoráma éttermét általában a házban lakó családok népesítik be. Ezen a különleges estén a környékbeli gasztronómia rajongók ülték körbe az asztalokat. Szám szerint 13-at. Ezt a vacsorát nem azoknak találták ki, akik néhány perc alatt szeretik letudni az étkezést. A fogások előtt megismerhették a résztvevők a készítőket. A séfek személyesen mondták el, mit is rejt az a szemet gyönyörködtető kompozíció, ami aztán az asztalokra került. Magyarázatot kapott az íz és az összhang. Az ételeket a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kísérte 6 különböző borházból.

Az este igazi csapatmunka volt! A 13 séf és a Kolping munkatársainak igazi „örömjátéka”. Csillogó szemek nem csak vendégoldalon jelentek meg. A komoly felkészülést igénylő este zökkenőmentes lebonyolítása mellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a szálloda étterme sem zárt be erre az estére, és az éttermi-konyhai csapat másik fele pedig közben a szálloda vendégeinek vacsorájáról is gondoskodott. Sőt a büfépultra is készítettek az este témájába passzoló ételeket: halat és vadat, s mi jó falat…

A 13 séf összefogásával hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol közösen készítenek el egy hat fogásos vacsorát. Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, október 13-án a Kolping Hotelbe érkezett a séf csapat. A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segítette.
A stafétabotot a jelenlegi házigazda Bán Lajos séf adja tovább. A rendezvénysorozat következő helyszíne a NaturMed Hotel Carbona, ahol 2019. április 13-án ismét 13-an egyszerre öltik magukra a szakácskabátot.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Maradjunk még! Megéri.

Árelőny már 2 éjszakától, akár 20%-ig

5.6 / 6

www.holidaycheck.de

“Az ételek finomak és változatosak, figyelnek az ételallergiásokra is és a kiszolgálás is kitűnő. ”

Andrea G

TripAdvisor, 2017. február 02.

  • Baldauf Csaba az MSZÉSZ új alelnöke

    A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége november 22-én tartotta tisztújító közgyűlését.
    Tovább
  • Németországi Innovációs Díjat ért az "Üres tányér"

    Európai sztenderd lesz a Kolping Hotel ötletéből. 5 országban 60 szálloda veszi át a programot.

    Tovább