Betöltés...
13 séf, 13 asztal, október 13.

13 séf, 13 asztal, október 13.

2018. 10. 16.

Még el sem kezdődött a vacsora, már fejenként 13.000 lépésnél tartottak a felszolgálók a Kolping Hotelben pénteken.

A szálloda panoráma éttermét általában a házban lakó családok népesítik be. Ezen a különleges estén a környékbeli gasztronómia rajongók ülték körbe az asztalokat. Szám szerint 13-at. Ezt a vacsorát nem azoknak találták ki, akik néhány perc alatt szeretik letudni az étkezést. A fogások előtt megismerhették a résztvevők a készítőket. A séfek személyesen mondták el, mit is rejt az a szemet gyönyörködtető kompozíció, ami aztán az asztalokra került. Magyarázatot kapott az íz és az összhang. Az ételeket a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kísérte 6 különböző borházból.

Az este igazi csapatmunka volt! A 13 séf és a Kolping munkatársainak igazi „örömjátéka”. Csillogó szemek nem csak vendégoldalon jelentek meg. A komoly felkészülést igénylő este zökkenőmentes lebonyolítása mellett azt is érdemes megemlíteni, hogy a szálloda étterme sem zárt be erre az estére, és az éttermi-konyhai csapat másik fele pedig közben a szálloda vendégeinek vacsorájáról is gondoskodott. Sőt a büfépultra is készítettek az este témájába passzoló ételeket: halat és vadat, s mi jó falat…

A 13 séf összefogásával hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol közösen készítenek el egy hat fogásos vacsorát. Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, október 13-án a Kolping Hotelbe érkezett a séf csapat. A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segítette.
A stafétabotot a jelenlegi házigazda Bán Lajos séf adja tovább. A rendezvénysorozat következő helyszíne a NaturMed Hotel Carbona, ahol 2019. április 13-án ismét 13-an egyszerre öltik magukra a szakácskabátot.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Bobó születésnapja

Nagyszabású gyerekbuli víziló módra

4.8 / 5

www.facebook.com

“Másodszor voltunk és nem utoljára. A gyerekeim már most azt várják, hogy mikor megyünk újra, pedig csak tegnap jöttünk haza. Egy percig sem unatkoztunk és mi felnőttek is tudtunk pihenni egy kicsit. Mindenki kedves és segítőkész volt, nem tudtunk olyat kérni, amire ne lett volna megoldás.”

Adrienn Kerényi

Facebook, 2018. április 24.

  • Megvannak a #kolpingnyar Instagram játék nyertesei

    308 kép, 32 boomerang, 15 videó, sok-sok feledhetetlen élmény. Így zártuk szeptember 1-jén #kolpingnyar Instagram játékunkat, amivel a nyári vendégeink legemlékezetesebb kolpingos pillanatait kerestük. 

    Tovább
  • A vakációnak a vége, nekünk egy új kezdet…

    Míg a szünidő végével mindenki a nyarat búcsúztatja, mi egy percre sem állunk meg. Egy izgalmas fejlesztési szakasz közepén veszünk újabb lendületet.

    Tovább