Betöltés...
Kíváncsi rá, hogyan került 13 séf egy helyre?

Kíváncsi rá, hogyan került 13 séf egy helyre?

2018. 09. 25.

A hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol 13 séf készít el közösen egy hat fogásos vacsorát. 

Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, most októberben a Kolping Hotelbe érkezik a séf csapat. A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segíti.

Az októberi vacsora témája a vadhúsok, -szárnyasok, és -halak lesznek. A feladatot most a házigazda, Bán Lajos séf osztotta. Minden fogáshoz csupán néhány alapanyagot határozott meg. Ezeket mindenképpen fel kell használni, és bármit lehet hozzátenni. A határ a séfek fantáziája. Aggódni nem érdemes, nem egy kísérlet helyszíne lesz a Kolping Hotel panoráma étterme. A menüsort lepróbálták, kóstolták, finomítgatták. Így 13-án este hat, egymással is harmonizáló, izgalmas menüsor kerül a tányérokra. Aki jegyet vált erre a különleges rendezvényre, kóstolhat muflon és vaddisznó húst, szarvas bélszínt… természetesen zöldségekből, fűszerekből is akadnak majd különlegességek. És ami talán még ennél is izgalmasabbá teszik az egészet: a tálalás önmagában egy művészet. Még szerencse, hogy a fogások feltálalásakor a séfek maguk mondják el, hogy mi került a tányérra. Addig van idő gyönyörködni a remekművekben. Mindezt a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kíséri 6 különböző borházból.
A szervezők terve szerint a sorozat folytatódik, és október 13-án a Kolping Hotelben megtudhatják a következő helyszínt.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Maradjunk még! Megéri.

Árelőny már 2 éjszakától, akár 20%-ig

5.6 / 6

www.holidaycheck.de

“Külön kérés nélkül is gondolnak a táplálék- allergiásokra, gluténmentes pékáru, 4 féle növényi tej és laktózmentes tej is van kirakva az étkezéseknél. ”

M_Adrienn2017

TripAdvisor, 2017. augusztus 15.

  • Karácsonyi udvar a Kolpingban!

    Az adventi időszakban azoknak is érdemes a Kolping Hotel felé kanyarodni vagy a környékről egy nagyot sétálni, akik nem a szállodában laknak. A recepció előtti, ünnepi díszbe öltöztetett téren megnyílt a szálloda első karácsonyi udvara!
    Tovább
  • Németországi Innovációs Díjat ért az "Üres tányér"

    Európai sztenderd lesz a Kolping Hotel ötletéből. 5 országban 60 szálloda veszi át a programot.

    Tovább