A hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol 13 séf készít el közösen egy hat fogásos vacsorát.
Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, most októberben a Kolping Hotelbe érkezik a séf csapat. A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segíti.
Az októberi vacsora témája a vadhúsok, -szárnyasok, és -halak lesznek. A feladatot most a házigazda, Bán Lajos séf osztotta. Minden fogáshoz csupán néhány alapanyagot határozott meg. Ezeket mindenképpen fel kell használni, és bármit lehet hozzátenni. A határ a séfek fantáziája. Aggódni nem érdemes, nem egy kísérlet helyszíne lesz a Kolping Hotel panoráma étterme. A menüsort lepróbálták, kóstolták, finomítgatták. Így 13-án este hat, egymással is harmonizáló, izgalmas menüsor kerül a tányérokra. Aki jegyet vált erre a különleges rendezvényre, kóstolhat muflon és vaddisznó húst, szarvas bélszínt… természetesen zöldségekből, fűszerekből is akadnak majd különlegességek. És ami talán még ennél is izgalmasabbá teszik az egészet: a tálalás önmagában egy művészet. Még szerencse, hogy a fogások feltálalásakor a séfek maguk mondják el, hogy mi került a tányérra. Addig van idő gyönyörködni a remekművekben. Mindezt a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kíséri 6 különböző borházból.
A szervezők terve szerint a sorozat folytatódik, és október 13-án a Kolping Hotelben megtudhatják a következő helyszínt.
AKCIÓK ÉS CSOMAGAJÁNLATOK
4.8 / 5
www.google.com
“Ha lenne 6*-os lehetőség, azt jelölném! Több helyen voltunk már Magyarországon, de ez a hely, mindent visz. A családi medencék, a csendes wellness, a játszóház, a játszó terem/óvoda, kültéri játszóterek, gokart zseniális és külön kiemeljük az ételeket. Mind a reggeli és a vacsora, de még a medencéknél a külön kis gyorsétterem is 10/10! Ha lehetne, minden hónapban ide mennénk! :)”
Hadusovzky Antónia Barbara
Google, 2024. május 29.
2025-ben ismét Traveller Review Awards díjat nyert a Kolping Hotel Family Resort.