Betöltés...
Kíváncsi rá, hogyan került 13 séf egy helyre?

Kíváncsi rá, hogyan került 13 séf egy helyre?

2018. 09. 25.

A hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol 13 séf készít el közösen egy hat fogásos vacsorát. 

Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, most októberben a Kolping Hotelbe érkezik a séf csapat. A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segíti.

Az októberi vacsora témája a vadhúsok, -szárnyasok, és -halak lesznek. A feladatot most a házigazda, Bán Lajos séf osztotta. Minden fogáshoz csupán néhány alapanyagot határozott meg. Ezeket mindenképpen fel kell használni, és bármit lehet hozzátenni. A határ a séfek fantáziája. Aggódni nem érdemes, nem egy kísérlet helyszíne lesz a Kolping Hotel panoráma étterme. A menüsort lepróbálták, kóstolták, finomítgatták. Így 13-án este hat, egymással is harmonizáló, izgalmas menüsor kerül a tányérokra. Aki jegyet vált erre a különleges rendezvényre, kóstolhat muflon és vaddisznó húst, szarvas bélszínt… természetesen zöldségekből, fűszerekből is akadnak majd különlegességek. És ami talán még ennél is izgalmasabbá teszik az egészet: a tálalás önmagában egy művészet. Még szerencse, hogy a fogások feltálalásakor a séfek maguk mondják el, hogy mi került a tányérra. Addig van idő gyönyörködni a remekművekben. Mindezt a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kíséri 6 különböző borházból.
A szervezők terve szerint a sorozat folytatódik, és október 13-án a Kolping Hotelben megtudhatják a következő helyszínt.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Ennivaló Nyár

Habzsoljuk az élményeket

4.5 / 5

www.tripadvisor.com

“Nem akartam elhinni, amit a barátaink meséltek a helyről, de nem csalódtam. :) Nem csak a gyermekünk érezte magát remekül, hanem mi is imádtuk minden percét.”

Bak Bernadett

Facebook, 2018. június 06.

  • Az „Év Családbarát szállodája” újra a Kolping Hotel!

    Az Utazó Magazin idén is díjazta a tavalyi év legjobb turisztikai szolgáltatóit, és hagyományteremtő céllal ezúttal először külhoni magyar étterem és szálláshely is kapott elismerést.

    Tovább
  • Az első aranyat a Kolping kapta!

    A Kolpingban 23 éve természetes, másutt most kezdik mérni. Mitől is családbarát egy szálloda? Régóta érezzük, hogy hiányzik egy mérce, ami megkönnyíti a kisgyerekes utazók választását. 

    Tovább