Betöltés...
Apák egymás közt

Apák egymás közt

2017. 06. 19.
A Kolping Családi Akadémia júniusi előadója a Promobox jóvoltából Bedő Imre volt, aki a Férfiak Klubja alapítója.

Előadása rávilágított, hogy a valódi férfiak és férfiminták sajnos kiveszőben vannak, holott égető szükség lenne rájuk.

Apaként, első hallásra nem volt egyértelmű, hogy minek a férfiaknak klub, és ha van is ilyen, akkor mégis, miről szólhat? Az előadás végére világossá vált, hogy összetett célt szolgál a kezdeményezés. A férfiak szerepe is rendkívül felelősségteljes a családokban, hiszen a férfinak akkor is kötélként kell összetartani a családot, amikor a legnagyobb nehézségek közepette az jó eséllyel darabjaira hullana. A férfi nyújtja a családban a mindenkori biztonságot, hátteret. A statisztikák szerint, hazánkban a válások 70%-át nők nyújtják be, és a válások nagy része a gyermekek kisiskolás koráig bekövetkezik. A felnőttkor életszakaszaira jellemző periódusokban férfiak, nők sajátos problémákkal találkoznak. A számok alapján sajnos a többség már az első nehézségnél elvérzik. A nehézségeken mindenkinek saját magának kell túljutnia, de az okok azonosításával már közelebb kerülhetünk a megoldáshoz.

Elváltak többségi társadalma
Ma a népesség nagyobb része elváltak körébe tartozik. Ilyen viszonyok között kell számos romboló, gyengítő hatást közömbösíteni a nem elvált családoknak. Akárhogy is, de a sajtó az elváltak piacát szolgálja ki, sulykolva az elvált életforma csábító elemeit. Mert ugye vannak.

Elpuhulás & újragondolás
Nem nosztalgikusan, de összehasonlítva a régi családok életét a maival, azt láthatjuk, hogy rendkívüli ma a szabadság, a szétforgácsoló, csábítási faktorok nagyon erősek. A gyermekek talpra állásakor sajnos a házastársak közül bármelyiket elérheti az élet-közepi válság, amikor úgy érezheti, hogy kifelé kell tekintenie a kapcsolatból. Már kész a „mű”, megvan a család, a ház, és ilyenkor egyfajta légüres tér hullik az emberre. Ez betudható a kényszerek hiányának, ugyanis régi korokban vagy az anyagi lehetőség, vagy az erkölcsi kötöttségek ezt nem tették lehetővé. Fel sem merült, hogy elkezdjék újragondolni az életüket harminc-iksz évesen.

Törékeny egyensúly
Ritka, hogy egy kapcsolatba mindkét fél pontosan azonos energiát tesz. Itt is törekedni kell rá, hogy a mérleg egyensúlyban legyen, viszont a nulla kapott figyelemre, nem lehet a válasz a nulla adott érdeklődés, hiszen az rövidesen megöli a kapcsolatot. Meg kell tanulni önzetlenül adni, nincs más megoldás.

Befelé fordulás
Napjainkban rengeteget fókuszálunk kifelé. A boldogságot így sokkal nehezebb belül keresni, mint kívülről „várni”. Ilyen módon nehezebb boldogulni a nagy szabadságban, mint valaha. Saját boldogságunk a magánéletünkkel kezdődik. A felismeréseket nekünk kell megtenni és tenni érte, hogy megtaláljuk párunkban, párunkkal a boldogságot. Ha pedig úgy adódik, az elromlott dolgokat meg kell javítani és továbbmenni. Együtt.. A gyermek ajándék. Ha új univerzumként fogjuk fel közös életünket, a családdal minden kérdés választ kaphat.

Minden időt visszavenni
A hétköznapok minden percét, lehetőségét „én-időként” kell, megéljük, hiszen nagyon ritka, amikor este a 19.00-22.00 közötti hasznos „műsoridőben” nincs semmi tennivaló, vagy feladat egy családban és nyugodtan magunkkal foglalkozhatunk. Ha élvezünk minden percet, legyen az akár a bevásárlás, utazás, a teljes élmény pozitívabb lehet.

Csak magadra számíthatsz
A férfi mellett a nő is ugyanúgy megél válságokat, és sajnos senkin sem lehet segíteni. Belső tartás és erő szükséges. Jóllehet, szinte mindenki küzd belső traumákkal. Az elvált szülők gyermekei is tele vannak sebekkel. Uraim, tessék megacélozódni, a család szentségét szem előtt tartani. Igen, ez roppant fárasztó, véget nem érő feladat, de az is a dolgunk, hogy elfáradjunk.

Útravaló segítséget és érdekes olvasnivalókat találhatnak a Férfiak Klubja közösségi oldalán: https://www.facebook.com/aferfiakklubja/

AKCIÓK ÉS CSOMAGAJÁNLATOK

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

(Mese)filmbe illő nyár

Indulhat a mozi!

4.7 / 5

www.facebook.com

“Szabadon engedhetem a gyerekeket és mindig találnak valamilyen elfoglaltságot az oviban, a labdás játszóteremben, az iskolásoknak kialakított termekben még akkor is ha odakinn napokig zuhog az eső. Kézműveskednek, bohóckodnak, kúsznak-másznak, rajzolnak, társasoznak és a 200 másik gyereknek hála mindig van kivel összebarátkozni. Ezen felül a gyerekcentrikus wellness részleg csak hab a tortán. Ha ott vagyunk néhány napot az "unatkozom" kifejezés eltűnik a szótáraikból.”

ErnaN129

TripAdvisor, 2019. november 06.

  • A mindennapok hősei

    A gyerekekhez sok energia kell. Akkor is, ha ketten vagyunk a szülőszerepre, és akkor is, ha mindenki egészséges. 
    Tovább
Familotel