Betöltés...
Összeszokott csapattal nyit újra a Kolping Hotel

Összeszokott csapattal nyit újra a Kolping Hotel

2020. 05. 23.

125 munkahelyet sikerült megőrizni a sikeres munkahelyvédelmi bértámogatási programmal a családbarát Kolping Hotelben!

Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter személyesen adta át a kormány támogató okiratát a Kolping Hotel igazgatójának a sikeres munkahelyvédelmi bértámogatási programban való részvételért. 125 munkavállaló munkáját sikerült így megőrizni, és biztosítani ezzel, hogy a Kolping Hotel törzsvendégeit az újranyitás után ismerős dolgozók várják majd vissza, akik közül sokan 10-15-20 éve dolgoznak a szállodában.

A miniszter elmondta, hogy mostanáig már több mint 110 ezer dolgozó bértámogatására adtak be igényt a vállalkozások, amelyek ennek révén meg tudják tartani a munkavállalóikat rövidített foglalkoztatás keretében.
Palkovics László arról is beszélt, hogy a turizmust-vendéglátást érintette leggyorsabban a koronavírus okozta járvány, de a kormány éppen ezen a területen lépett a leghamarabb. A munkahelyek megőrzését szolgáló bértámogatási lehetőségen felül tervezi a kormány egy olyan támogatási forma kidolgozását, amellyel ennek a szektornak az újraindítását is segíteni lehet, hiszen „a pincérnek és a szakácsnak akkor is ott kell lennie, ha csak két vendég van” – jelezte a miniszter.

Manninger Jenő a térség országgyűlési képviselője megerősítette, hogy a járvány különösen nehéz helyzetbe hozta Keszthely és környékét, hiszen minden második munkahely a turizmushoz-vendéglátáshoz kapcsolódik. Az újranyitás után ha nem is lesz azonnal újra a régi a forgalom, de bizakodását fejezte ki, hogy várjuk a nyarat, lesz a nyáron turizmus.

Baldauf Csaba, a Kolping Hotel igazgatója beszédében kiemelte, hogy egyik pillanatról a másikra fékeződött le a turizmus, és vált kérdésessé a folytatás. Külön köszönetet mondott, hogy a kormány részéről is gyorsan jött a segítség. A szálloda számára a járulékcsökkentés egy "levegővételre" adott lehetőséget, ezután a rövidített munkaidőre kérhető bértámogatásra is benyújtották az igényt. A Kolping Hotel munkaadóként arra törekedett, hogy gyorsan, előre gondolkozva mentse a kiváló kollégáit, és nagyon gyorsan megszervezték az üzemszünet alatti feladatokat. Majdnem minden dolgozót megtartottak, a pincérek kerítést festettek, a kozmetikusok kertészkedtek, a szakácsok takarítottak, az úszómesterek éjjeliőrnek álltak a válságos hónapokban. Az eredmény egy pincétől a padlásig kitakarított és megújult szálloda, ahol komoly beruházásokat fejeztek be, óriáscsúszdát, játszóteret és szökőkutat építettek a pünkösdi nyitásra.

Ahogy a szállodaigaigató összefoglalta, az elmúlt időszak felfogható egy jó csapatépítésnek is, de most már minden munkatársuk alig várja, hogy visszatérhessen az eredeti szakmájához. Az összeszokott csapatnak, és a vendéglátás örömének a vendégek lesznek a legnagyobb nyertesei!

A folytatás fokozott biztonsági intézkedések mellett következik. A sok újdonság mellett megnövelt számú kültéri programmal és egy körültekintő biztonsági protokollal készül az újranyitásra a hotel. Nyitás: május 29-én!

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

(Mese)filmbe illő nyár

A legjobb áron előfoglalási akciókkal!

4.7 / 5

www.facebook.com

“Két kislányunkkal mentünk (4 éves, 5 hónapos). Picit izgultam, mit csinálok a picivel 5 napig otthontól távol, de semmi különöset nem tapasztaltam. Felszabadultan és nyugodtan töltöttem 4 napot, nem volt olyan érzésem, hogy kinéznek onnan amiért gyerekkel vagyunk. Nem csak a szálloda, de a személyzet is bababarát, és ez az amitől az egész hely elfoglalt egy helyet a szívemben! Minden szükséges felszerelés van (babakocsi, babakád, fellépő, bili, wc szűkítő, külön bababüfé, babakonyha, ha mi szeretnénk főzni a piciknek). A gyerekmedence tökéletes, sok vizezős játékkal. Ovi a nagyobbaknak, tüneményes óvó nénikkel. Bobó és Mimi látogatásai még a felnőtteket is elvarázsolja.”

Szabó-Valkó Zita

Facebook, 2019. október 05.

  • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

    Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

    Tovább
Familotel