Betöltés...
Bevezetés a rajzfilmkészítésbe

Bevezetés a rajzfilmkészítésbe

2016. 09. 20.
A rajzfilmkészítés több kulisszatitkát osztotta meg velünk Darko Belevski a jubileumi előadássorozatunk legutóbbi eseményén.


Mi a vezérvonal egy rajzfilm esetében?
A filmekhez hasonlóan a rajzfilmeknek is forgatókönyvük van. A storyboard leginkább egy képregényhez hasonlít. Az előzetesen felvázolt képek és történet alapján később színészek adják a hangjukat a mesefigurának. Ebben a rendező természetesen segíti az animátorokat.

Hogyan animáltak régen karaktereket?
A művész a számítógépek előtti időkbe is elkalauzolta a hallgatóságot. Szinte a szemünk előtt láttuk amikor a rajzfilm animátor egy alulról megvilágított üveglapos asztalon a figura egyes mozgásának lépéseit különböző papírlapokon egymásra hajtja és vizsgálja a mozgás hatását.
Az animátor jobb kezét hívjuk kulcs rajzolónak, ő az a szakember, aki az animátor által nagy vonalakban előrajzolt momentumok közötti lépéseket kitölti, megrajzolja.

Rajzfilmként mit lát a szemünk?
Mitől tűnik mozgónak a rajzfilm? Szakmabeliek által a másodpercenkénti 24 képkocka volt sokáig a sztenderd. Enné azonban sokkal kevesebb képkocka is visszaadja a tervezett mozgást. Az animáció a hátterek és a hangok egyszerre kerülnek összeállításra. A rajzfilm ezután nyeri el végleges formáját.

Nagyon köszönjük Belevski Darko-nak a rendkívül érdekes előadást.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Stoller® Babaúszó Tábor

Vízalatti babakaland

4.7 / 5

www.facebook.com

“Gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt fantasztikus, varázslatos hely! Feltöltődéshez, kikapcsolódáshoz, pihenéshez minden adott! Változatos programkavalkád, nagyon kedves, segítőkész személyzet! ”

Gréta S

TripAdvisor, 2023. augusztus 14.

  • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

    Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

    Tovább
Familotel