Betöltés...
Megnyitott a Balaton aktív szabadidő központja

Megnyitott a Balaton aktív szabadidő központja

2021. 06. 11.
A 25 éves jubileumát ünneplő hotel üzemeltetőinek új projektje, a Bobo Fun Park a szálloda közvetlen szomszédságában épült.

A 2020 áprilisa óta zajló építkezés az előzetes terveknek megfelelően haladt. A park zártkörű, ünnepélyes megnyitóját 2021. június 11-én 14 órakor tartották.

A meghívottak a 3000m2-es adrenalin arénából először a rendezvénytermet vették birtokba. Elsőként Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. Felügyelőbizottságának elnöke jelentkezett be videóüzenetben. A támogatókon és kivitelezőkön kívül külön köszöntötte a szálloda dolgozóit, akik az új projekt létrehozásából is kivették a részüket.

A több mint 2 millárd forintos beruházás a koronavírus helyzetben és az ezt övező kényszerű bezárásokban állami támogatás nélkül nem valósulhatott volna meg. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program a park megnyitásához 946 millió forintos támogatást biztosított.

Novák Katalin, családokért felelős miniszter beszédében örömét fejezte ki, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után végre visszanyerhettük a biztonságunkat úgy, hogy közben élvezhetjük a szabadságunkat is. A szabadságot jelenti az is, amikor el tudunk menni nyaralni, és a munkás hétköznapok után végre lehet pihenni. Ezt a szabadságot biztosítja a Bobo Fun Park is. A Kolping Hotel csapata bebizonyította, hogy amikor eljön az az idő, hogy észszerűbbnek tűnik lassítani, akkor is lehet újítani, és a beruházásoknak köszönhetően egy nehéz helyzetből is megerősödve lehet kijönni.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmus szakmai vezérigazgató-helyettese sokáig dolgozott a szomszédos Hévízen, így jó ismerősként köszöntötte a csapatot. Beszédében kiemelte, hogy bár elsőre mindenki azt gondolja, hogy ez egy családos birodalom, ami a gyermekeknek készült, itt a felnőttek ugyanolyan jól érzik magukat. Ahhoz, hogy a Balaton négyévszakos desztináció legyen kellenek az ilyen létesítmények, és a Bobo Fun Park egyedi kínálata még külföldről is tud vendégeket hozni a régióba.

Ezután Manninger Jenő országgyűlési képviselő üdvözölte a beruházást, ami a térség fejlesztési stratégiájába is jól illeszkedik.

A megnyitót Baldauf Csaba zárta, aki az 1996-os nyitás óta a szálloda igazgatója és most a Bobo Fun Park vezetői feladatait is a vállára vette. Beszédét egy timelapse videóval indította, amiben röpke 1,5 perc alatt a szemünk előtt épült fel a Bobo Fun Park. Ha nem is ilyen gyorsan röppent el, de csupán 14 hónapra volt szükség ahhoz, hogy az alsópáhoki domboldalon létrejöjjön Magyarország legtöbb attrakciót egy helyre összpontosító fedett élményközpontja. 30 különböző játékelem és izgalmas kihívás várja a család minden tagját: 3 emelet magas mászófalak, beltéri kötélpálya, lézer labirintus, „igazi” barlang, trambulin mezők és sok más izgalmas aktivitás.

Az igazgató örömét fejezte ki, hogy miután az elmúlt 1 évben a felújított családi lakosztályok és az új babajátszótér elkészültét csak a dolgozókkal szűk körben ünnepelhették meg, a Bobo Fun Parkot már nagyszabású megnyitó keretében adhatták át. Beszéde végén megköszönte a munkát a finanszírozóknak, tervezőknek, kivitelezőknek és a hotel dolgozóinak is.

Az épületet Kövesi Ferenc, a Kolping Szövetség elnök-prézese szentelte meg. Ünnepélyes szalagátvágást állófogadás követte, és a résztvevők megtekintették a Bobo Fun Park attrakcióit.

A létesítményt a Kolping Hotel vendégei kedvezmények¬kel használhatják, valamint szeretettel várják a környéken lakókat, közelben pihenőket, kirándulókat is. Bármilyen időjárás esetén igazi jolly jokerként tervezhető be a Fun Park élmény akár a balatoni nyaralás programjába is.

Kisfaludy Turisztikai Fejleztési Program
 • A Kedvezményezett neve: BOBO FUN PARK Kft.
 • A támogatott projekt címe: BOBO FUN KALANDPARK kialakítása Alsópáhokon
 • Pályázat azonosító száma: ET-2019-02-131, PRLEV_01532_5_2019
 • A szerződött támogatás összege: 946.619.732 Ft
 • A támogatás mértéke (%-ban): 45,3%
 • A támogatott projekt befejezési dátuma 2021.06.30.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Télűző hosszú hétvége

3 nap tele kalanddal, élménnyel

5.9 / 6

www.holidaycheck.de

“Itt tényleg a kapun kívül hagyjuk a gondokat, az önfeledt szórakozás, pihenés, kikapcsolódás az elsődleges "feladat", ami nagyon jót tesz felnőttnek, gyereknek egyaránt.”

DBogii

TripAdvisor, 2020. november 05.

 • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

  Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

  Tovább
Familotel