Betöltés...
Családban élni egészséges!

Családban élni egészséges!

2016. 02. 19.
Ez derült ki a Kolping Hotelben néhány napja. Bagdy Emőke előadása „Család, egészség, boldogság” címmel a 20 éves születésnapját ünneplő szálloda jubileumi előadássorozatának részeként hangzott el. Teltház előtt, nagy sikerrel.


A magával ragadó személyiségű professzor asszony kutatások eredményein keresztül mutatta be a lelkes hallgatóságnak, hogy összefüggésben van-e az ember boldogsága, sikeressége és egészsége a családi állapotával.

Waldinger professzor kutatására hivatkozva megtudhattuk, hogy a 75 éven(!) keresztül végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy közösségi lények vagyunk, együtt akarunk lenni, az együttességnek teljesítmény- és boldogságfokozó hatalma van.
A professzor asszony kifejtette, hogy manapság divat csak úgy „összebútorozni”, két fiatal gyakran úgy kerül össze közös élet vállalására, hogy nincs meg az a felelősségvállaló elköteleződés, amit a házasság erősít meg. Ha ez hiányzik, a biztonság érzése is kétséges, főként a nő oldalán. Pedig ahhoz tudunk igazán kötődni, aki nekünk biztonságot ad. A jó párkapcsolatban az egyik fél érezteti a másikkal: „Nélküled nem megy az élet. Szükségem van Rád!”

„Felhasználó, kidobó, eldobó” kultúrában élünk, fogalmazott a professzor asszony. Tárgyak, és a birtoklásuk örömére buzdító információk hada ér bennünket nap mint nap. Mégis, amikor azt a kérdést tették fel kutatók az embereknek, hogy „Mikor voltál boldog életedben?”, az a pillanat biztosan egy szeretett személyhez kötődik: szüléshez, a kisbabához, a szerelmi pillanatokhoz, társas együttlétekhez.

Családban élni egészséget erősítő és életet meghosszabbító hatású. De hogyan is zajlik a mai rohanó világban a családi élet? Vannak-e rituálék? Mi az, amit rendszeresen együtt csinálunk? Van-e legalább egyszer egy héten egy olyan étkezés, amikor együtt vagyunk, eszegetünk, beszélgetünk? Milyen erős a szülők szövetsége? Apa jelen van-e a gyerekek életében, vagy a munkája miatt szinte csak látogatni jár haza?

A professzor asszony lendületes példákkal illusztrálva mutatta be, hogy azok a családok, ahol az egymásra figyelés az együttlét fontos része, ott a családtagok egyenként is jobb egészségi állapotban vannak, mint azok a családok, ahol csak egy fedél alatt élnek, de a törődés, az érintés háttérbe szorult.
Az előadást vastapssal köszönte meg a közönség, és azzal az üzenettel térhettek haza, hogy az igazi boldogságszérum a jó párkapcsolat és a baráti kör.

A Kolping Hotelben 20 éve hiszünk abban, hogy együtt lenni jó! Szállodánk névadója, Adolph Kolping egykor így fogalmazott: Az emberiség gyökere a család! 1996-ban az országban elsőként vállalkoztunk arra, hogy a pihenés alatt a család fontosságát, megerősítését és támogatását szolgáljuk. Bízunk benne, hogy a nálunk átélt közös élményekkel hozzájárulhatunk a családok boldogságához – és ahogy most megtudtuk egészségéhez is!

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Húsvéton innen és túl

15% kedvezménnyel!

4.5 / 5

www.tripadvisor.com

“Kislányom szülinapját ünnepeltük tortával, tűzijátékkal és Bobóval. Tízes szám került a tortára, szóval már nem pici a lányka. Mégis úgy várjuk Bobót és Mimit, mint valóban létező Jóságokat. Tudatunkban mindhárman (kisfiammal együtt) tisztán látjuk a valóságot, de lelkünkben Bobóék élnek. Így szoktuk meg sok-sok alkalommal mióta idejárunk.”

szilveszterf2017

TripAdvisor, 2020. április 12.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel