Betöltés...
Diavetítős mese lehet több, mint a mozgókép?

Diavetítős mese lehet több, mint a mozgókép?

2016. 06. 16.
Két este is diavetítésre invitáltuk a gyerekeket és szüleiket itt Bobóországban. A mesélő nem volt más, mint az ismert színésznő Jordán Adél. A szülők nosztalgiázhattak picit, a gyerekek pedig belekóstolhattak a vetítés hangulatába. A siker nem maradt el…


Felgyorsult világunkban, ahol mindent elural a mozgókép, üdítő élmény volt látni, hogy a lelkes közönséget mennyire elvarázsolta a mesélős diavetítős est. A szülők nosztalgiázhattak picit, a gyerekek pedig belekóstolhattak a vetítés hangulatába.

Ha beindul a fantázia
A mesélésre hangolódásként a kicsik találkozhattak élőben Bobóval. A közös fotózkodás sem maradt el.
A tekercs bekerült a diavetítőbe, Jordán Adél pedig mesélni kezdett. Ekkora a közönség már olyan csendben volt, hogy pisszenést sem lehetett hallani. Igazán bensőséges hangulat alakult ki az oviszobánkban. A színésznő kedves hangja megelevenítette a színes diaképekben összeálló történeteket. Vetítőgépbe került a „Sünik és a csúnya kislány”; „Kacor Király” és több klasszikus népmese is.
A diagyűjteményből kiválasztott mesék hőseiért a gyerekek olyannyira lelkesedtek, hogy több tekercs végén a folytatást is kitalálták, illetve azt, hogy egyes mesék másképpen is végződhettek volna.
Minden diafilm egy másik világba nyitott ajtót. A képsorok után a gyerekek elmondták, hogy számukra milyen tanulságot, üzenetet hordozott a kis történet.

Megint bebizonyosodott, hogy a személyes foglalkozások által a kicsik teljes mértékben leköthetőek. A gyerekek képzelete, fantáziája szárnyal, miközben örök tanulságok vésődhetnek be, mert a mese nem utolsó sorban tanít is.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Előfoglalás Nyár 2023

Tündérkertből az Adrenalin Arénába

5.5 / 6

www.holidaycheck.de

“8 hónapos babával voltunk, de egy álom volt - friss püré, gyümölcs, üveges étel, abonett, gabonapépek a bébiknek az étteremben, így mindig volt mit enni. Etetőszék, előke, kanál, tál, mikro, vízforraló, cumisüveg melegítő - tényleg csak a gyereket kellett vinni. :)”

Borbíró Piroska

Facebook, 2020. július 26.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel