Betöltés...
A mindennapok hősei

A mindennapok hősei

2024. 03. 18.
A gyerekekhez sok energia kell. Akkor is, ha ketten vagyunk a szülőszerepre, és akkor is, ha mindenki egészséges. 

Ha az egyik szülőnek egyedül kell szembenéznie egy (vagy több) sérült gyermek nevelésével, a helyzet fokozódik. Hatványozódik, vagy nem is találjuk rá a szavakat… Az Egyszülős Központ kiemelt figyelmet fordít a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokra. Velük fogtunk most össze a jó cél érdekében.

A Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány a Kolping Hotel tulajdonosaként mindig is küldetésének tartotta a családok támogatását, különösen abban az esetben, amikor egy szülő vállát nyomja a családi utazás anyagi keretének előteremtése. (2019 óta eddig 248 alkalommal biztosított az Alapítvány kedvező pihenési lehetőséget az Egyszülős Központtal együttműködve.)

Az Egyszülős Központ 2024 márciusában üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat. A program a MOL – Új Európa Alapítvány 6 millió és Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány 2 millió forintos anyagi támogatásával valósulhatott meg. Az összefogásnak köszönhetően a március közepi hosszú hétvégén összesen 17 család vehetett részt egy 5 napos kikapcsolódáson itt, a Kolping Hotelben. Extra figyelmet fordítottunk a megfelelő szobaválasztásra, azokban az esetekben is, amikor nem csak a babakocsik miatt fontos az akadálymentesség. Az étkezéseknél pedig külön ügyeltünk a speciális étkezési igények megoldására. Igyekeztünk mindent megtenni, hogy a hozzánk érkező anyukák és gyermekeik kicsit kikapcsolódhassanak.

A családok közül többen hosszú évek óta ki sem tudtak pihenési céllal szakadni otthonról. Megindító történetek húzódtak meg minden egyes foglalás mögött. Az Egyszülős Központ képviselője a helyszínen segítette a családokat mindenben, amivel még gördülékenyebbé tudta tenni az itt töltött napokat. Első este egy rövid ismerkedős találkozót is szerveztek, hogy könnyebb legyen aztán tovább beszélgetni a hétévége során. A családok nagyon nyitottak voltak a szálloda szolgáltatásaira. Kipróbálták wellness központot, részt vettek a programokon. „Csodavilág” - mondta az egyik vendég. És az ő csodáik olyanok, amit más talán észre sem vesz. Nagy tanítás egy kicsit beszélgetni velük. Anyukák. Egyedül. Nekik csoda, ha egy fél órára csendben lehetnek. Nem figyelnek feszülten senkire. Ha ezt a pihenős fél órát a termálvízben lebegve vagy a szaunában pihenve tehetik meg… sokáig szívükbe zárják az élményt. Nekik csoda, ha valaki őket hallgatja meg. Még nagyobb, ha valaki meg is érti őket. Beszélgettek. Ismerkedtek. Sorstársakként jöttek, aztán már keresték egymás társaságát. Amíg az egyikük szaunázott, a másik figyelt, segített. Sok anyuka sokra megy. Hősök.
Szeretettel gondolunk rájuk!

Munkatársaink nevében mindannyiuknak kitartást, és sok kis csodát kívánunk. Az Egyszülős Központtal továbbra is együtt gondolkozunk. Látszik, hogy feladat van bőven.

+ Az Egyszülős Központ támogató közösséggel és szakmai programokkal is segíti a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat. 2024 márciusában egy támogató csoportba hívják a sérült gyermeke(ke)t nevelő egyedülálló szülőket, ahol átbeszélik az élethelyzetükben felmerülő kérdéseket és segítenek megoldásokat, válaszokat találni. Annak érdekében, hogy a szülők nyugodtan vehessenek részt ezeken az alkalmakon, gyógypedagógusok bevonásával gyermekfelügyeletet is biztosítanak számukra.

AKCIÓK ÉS CSOMAGAJÁNLATOK

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Egyik szülő féláron pihen

Együtt a család!

4.8 / 5

www.google.com

“Reggeli és vacsora tökéletes volt, ételek minősége, íze és a tálalás, nálunk maximum pontot érdemel.”

Bakter30

TripAdvisor, 2019. július 02.

  • A mindennapok hősei

    A gyerekekhez sok energia kell. Akkor is, ha ketten vagyunk a szülőszerepre, és akkor is, ha mindenki egészséges. 
    Tovább
Familotel