Betöltés...
Határtalan örömzene Miklósa Erikával

Határtalan örömzene Miklósa Erikával

2016. 08. 12.
Aki azt gondolná, hogy Miklósa Erika kizárólag az opera világában mozog otthonosan, az téved. A művésznő egy virtuóz fiatal zenésszel Szlama Lászlóval adott közös koncertet kápolnánkban.


A fellépés inkább egy rendhagyó énekórára hasonlított, mivel Erika a közönséget is maximálisan bevonta a zenébe. Egyedi alkalom nyílt így a résztvevőknek, hogy a legismertebb dalokat és népdalokat Miklósa Erikával együtt énekelhessék el. Szlama László által teljes hangszerarzenál került bevetésre.
Felcsendült a citera, a pásztorfurulya, tilinkó és koboz hangja is. A dalok között Erika és László oktató kíváncsian kérdezte a jelenlévő gyerekeket ismerik-e a felmutatott hangszerek jellemzőit? A gyerekek több hangszert ügyesen felismertek, legtöbben természetesen a citerát.

Szlama László szemléltette, hogy ölben tartva csak halkan szólal meg a hangszer, viszont ha letesszük, egy asztalra teljes terjedelmében megszólal, mivel a fa nagyon jól vezeti a hangot. A gyerekek élvezték mikor a fülüket az asztalhoz rakva, hallgathatták a hangszer rezgéseit.

A jelenlévők együtt énekelhettek ismert dalokat, népdalokat az előadókkal. Énekeltük az „Érik a szőlő, hajlik a vessző…” „Hej, Dunáról fúj a szél.." vagy a „Tavaszi szél vizet áraszt…” című műveket. Az idősebbeknek a népdalokon keresztül talán nosztalgikus élmények elevenedtek meg. A kisebbeknek az újdonság erejével hatott a hangszeres, közös éneklés. Köszönjük Miklósa Erikának és Szlama Lászlónak a tartalmas programot. Bízunk benne, hogy a megtanult új dalokat sokszor fogja mindenki máskor is énekelni. Abban is bízunk (együtt a meghívott művészekkel), hogy sikerült kedvet csinálni az énekléshez, a népzenéhez, hangszeres zenéléshez.

Külön köszönjük Miklósa Erikának és Szlama László, hogy jubileumi rendezvénysorozatunkon velünk együtt ünnepeltek és előadásukkal emelték az esemény fényét.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Télűző hosszú hétvége

3 nap tele kalanddal, élménnyel

4.7 / 5

www.facebook.com

“Apartmanházat béreltünk, modern, nagyon tiszta, hangulatos. Több eszközt biztosítanak (pl.: babaágy, babakocsi, pelenkázó, kád, bili), amit nem kell otthonról így magunkkal vinni, ez nagy kényelmet biztosít. Illetve még a matracok, párnák nagyon kényelmesek voltak, amikkel a különböző hotelekben mindig gondom volt idáig.”

Destination626906

TripAdvisor, 2020. augusztus 05.

  • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

    Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

    Tovább
Familotel