Betöltés...
A Kolping Hotel 25 éve a családok második otthona!

A Kolping Hotel 25 éve a családok második otthona!

2021. 10. 02.

Amíg Isten erőt ad, cselekedjünk bátran és határozottan, mert a jövő Istené és a bátraké. (Adolph Kolping)

Az elmúlt időszak tükrében még aktuálisabban cseng Adolph Kolping gondolata. Bátorság kellett a 90-es években az alapításhoz, utána sok éven keresztül a fejlesztésekhez, majd a világot is megállásra kényszerítő pandémia idején a folytatáshoz.

Az ünnepségsorozat 2021. október 1-jén egy állófogadással kezdődött. A résztvevőknek a kezdetekről szóló képsorozattal mutattuk be, honnan indult a Kolping Hotel története. Felvillantak az elmúlt 25 év nagy pillanatai, melyek között voltak viccesek, és nagyon meghatóak is. A képek meséltek a pandémia miatt hosszú hónapokra bezárt szállodában történtekről. Szorgoskodó munkatársak, felújítás, karbantartás, és bizakodva a jövőre készülés üzenetét hozták. Az újdonságok sorát a Bobo Fun Park építkezésének bemutatása zárta.

Beszédet mondtak:

 • Szabó János, a Magyar Kolping Üdülési Alapítvány ügyvezetője
 • Baldauf Csaba a Kolping Hotel és a Bobo Fun Park igazgatója

A fogadás díszvendégei a szálloda jubiláló munkatársai voltak. Őket ma azért ünnepeltük, mert már 5-10-15-20-25(!) éve erősítik a Kolping Hotel csapatát. Baldauf Csaba szállodaigazgató beszédében kiemelte, hogy egy alkotó és erős hittel bíró munkatársi közösség dolgozik a hotelben. Ezt az is bizonyítja, hogy sok munkatársunk hosszú évek óta szavaz bizalmat a Kolping Hotelnek és közvetlen vezetőjének. E nélkül lehetetlen lett volna a mögöttünk álló 25 évet ilyen eredményesen megvalósítani, és esélyünk se lenne a jövő kihívásaival szemben.
A szállodaigazgató röviden összefoglalta a siker receptjét: „Ha van egy jó csapat, jó a szándék, valamint beletolunk rengeteg munkát, akkor lesz rajta áldás is, és meg is vagyunk. Hát ilyen egyszerű ez."

Szombaton Dr. Udvardy György veszprémi érsek által celebrált misét követően a szálloda üzemeltetőinek új létesítménye – a Bobo Fun Park - adott otthont az ünnepi beszédeknek, köszöntőknek. Beszédet mondtak:

 • Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára
 • Manninger Jenő, országgyűlési képviselő
 • Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség turizmusstratégiai vezérigazgató-helyettese
 • Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. Felügyelőbizottságának elnöke
 • Baldauf Csaba a Kolping Hotel és a Bobo Fun Park igazgatója

Dr. Latorcai Csaba beszédében kiemelte, hogy a semmiből alkottak maradandót az alsópáhoki domboldalon a Kolpingosok. Megköszönte a támogatók nagylelkűségét, aminek köszönhetően sok család tölthet itt el boldog napokat. Hangsúlyozta, hogy a családok jólléte és megbecsülése a kormány számára is kiemelten fontos.

Manninger Jenő emlékezett még arra a 25 évvel ezelőtti időre, amikor felröppent a szálloda építésének gondolata. Akkoriban az a hír járta: „Nagy baj nem lehet, hiszen innen már látszik Hévíz, ellesz az új hotel Hévíz árnyékában”. Azóta már tudjuk, hogy egyedülálló turisztikai látványosság jött itt létre.

Könnyid László szerint a „családbarát” fogalom Alsópáhokon született. A szállodában dolgozó csapatot jól ismerő szakember biztos abban, hogy a fejlesztések sora tovább folytatódik hamarosan.

Gebhard Kaiser beszédéből történelmi visszatekintést kaphattunk arról, hogy is jött létre a Kolping Hotel, külön kiemelte azt a példaértékű magyar-német együttműködést, és a két ország kormányainak támogatását is. A siker titka emellett az erős szövetség mellett szerinte a dolgozókban rejlik, és köszönetet mondott a Kolping Hotel valamennyi munkatársának, hogy az elmúlt időszak nehéz hónapjaiban is kitartottak a munkahelyük mellett.

A beszédek sorát Baldauf Csaba zárta, és maga mellé hívta a színpadra – az általában háttérben dolgozó – ügyvezető társát, Werner Moritzot. Kettejük közötti kiváló munkakapcsolat is jelképezi azt az erős magyar és augsburgi szövetséget, aminek köszönhetően a Kolping Hotel az ország piacvezető családbarát szállodájává vált. Természetesen nem maradt el a köszönet a kormány, a turisztikai döntéshozók és a helyi önkormányzat irányába sem. Ahogy az igazgató fogalmazott, hiába vannak jó ötleteink, az ő támogatásuk nélkül nem tudtuk volna megvalósítani őket.

A hivatalos programot szabadtéri piknik követte, ahol zeneszó kísérte a jó hangulatot. Az estét gálavacsora és műsor zárta.
Koccintsunk együtt a következő 25 évre!

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Farsangi mulatság

Hercegnők és tűzoltók, itt az idő!

4.8 / 5

www.google.com

“Az gyermekfelügyelet nem azt jelenti, hogy diákmunkások kamaszok játszanak a gyerekekkel és ha akarod nézheted, hanem szakképzett óvónők jó minőségű fejlesztő és rengetegféle társasjátékkal, kézügyességed fejlesztő foglalkozásokkal teszik élvezetessé a gyermek számára az ottlétet. És vigyáznak a gyerekekre! Akár az egy éves gyermeket is ott lehet hagyni és egy kicsit kettesben lenni, élvezni azt amit máshol nem lehet a gyerkőcöktől, bármennyire is imádjuk őket.”

szabotimi55

TripAdvisor, 2019. október 24.

 • Baldauf Csaba újra Alsópáhokon!

  2020 júliusa óta a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatóját gyakran szólították a feladatai Budapestre vagy épp az ország bármely pontjára.
  Tovább