Betöltés...
Minek a férfi, minek a nő?

Minek a férfi, minek a nő?

2016. 11. 21.
Nálunk járt Döbrentey Ildikó és Levente Péter. A művész-házaspár a Kolping Hotel jubileumi előadássorozatának novemberi előadja volt. Péter és Ildikó bepillantást engedtek legbelső, legintimebb gondolataikba. Megosztották vendégeinkkel saját házasságuk titkait, összetartozásuk momentumait, sorsuk szakaszait. Ezúttal igazán mély felnőttes előadással leptek meg minket.


„Gyémántot csiszolni hosszú és fáradtságos folyamat, de megéri.” A gyémánt csiszolásához hasonlította Levente Péter (gyermekkorunk móka Mikije) a házasságot. A földön eltöltött röpke 80-100 év iszonyatosan rövid, ahhoz, hogy „pazaroljunk”. Péter azt kívánja mindenkinek, hogy találjon magának EGY igazi párt, akit elfogad, akit szeret, és aki mindenben a másik fele. Az övé Döbrentey Ildikó.

Lelki biztonság, szellemi frissesség van közöttük. Negyven x év után is folyamatosan megújul a kapcsolatuk. Példátlan figyelemmel és vibrálással vették körül egymást az előadás alkalmával is.

Mi a titok, hogy még mindig így szeretjük egymást?
Nem titok van, hanem az alapvetéseket tiszteletben tartva élünk együtt. Elfogadtuk, hogy egyénisége van mindkettőnknek, amit nem lehet megváltoztatni. Aki ezzel próbálkozik, nem lesz sosem szerencséje. Kiemelték még a lelki, szerelmi és testi örömök fontosságát a jó kapcsolathoz.

Ildikó és Péter nem változtattak meg egymáson semmit, sosem akartak. Az egyéniséget úgysem lehet megváltoztatni. Meg kell ismerni, el kell fogadni, meg kell bocsátani az emberi alapvető gyarlóságokért. Társunkra – aki a szövetségesünk - energiát kell szánni, hogy az elfogadott egyéniségére pozitív személyiséget építsünk, közösen.

Férfi és nő általában teljesen másképpen közelít meg dolgokat. Egyéniség és a rá épült személyiség is nagyon más. A kapcsolatot ápolni kell, folyamatosan figyelni, hogy megmaradjon mindkét fél külön kis világa is. Sőt, társaságban is maradjon meg a házaspár belső jelnyelve, összetartozása.

A közel 50 éves házasság során voltak váláspontjaik (több is), amiken mindig sikeresen túljutottak. Ebben áldozatos ajándékként a változás mákszemnyi törekvései is segítettek. Ildikó például már pontos és nagyon ritkán késik. Régen ez elképzelhetetlen volt a számára. Péterért ez is sikerült. Péter pedig folyamatosan fejlesztette magában a tapintat a figyelmesség művészetét. Mindketten sokat változtak, fejlődtek a kapcsolatban.

Jó tippeket kaptunk, hogy vita esetén a megbántást megbeszélés kövesse, különben sértődéssé fajulhat a dolog, ami elvezethet akár a gyűlöletig is.

Ha megbántanak, meg kell bántódni, de megsértődni nem szabad. A megbeszélésre náluk van például 24-48 óra. De mindig tovább kell lépni, nem szabad megbeszéletlenül hagyni semmit. Ezért tartják úgy, hogy az otthonokban a legfontosabb dolog egy nagy asztal kell, hogy legyen, ahová mindenki körbeülhet és mindent megbeszélhet. Hogy mi mindenre jó még az asztal az ismerjük, szinte bármire, de a családi kapcsolatok ápolásának különleges helyszíne náluk.

Köszönjük az értékes, szép gondolatokat és a szeretetteli családi légkört Ildikónak és Péternek.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

5 év alatt ingyen

Viszlát anyagondok, hello élmények

4.5 / 5

www.tripadvisor.com

“Minden megvan ami a kellemes, szórakoztató időtöltéshez kell. Számtalan játszótér, hatalmas csúszdák kint, bent a játszóház, az ovi és a bölcsi, és a wellnessfürdőről még nem is beszéltünk.”

B. Szilvia

TripAdvisor, 2021. május 25.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel