Betöltés...
Minősített gyógyvízben fürdőzhetnek a Kolping vendégei

Minősített gyógyvízben fürdőzhetnek a Kolping vendégei

2019. 12. 04.

2019 júniusában kezdődött az az összetett vizsgálat, aminek eredményeképpen decemberben vehettük át újra az elismerést: szállodánk gyógyvize további 10 évre is megkapta a gyógyvíz minősítést.

Szállodánkról mindenkinek az ország legnagyobb szállodai játszóháza, a változatos gyerekprogramok és a tartalmas családi pihenés jut először eszébe.
Kevesebben tudják, hogy szállodánk saját termálkúttal és önálló terápiás részleggel is rendelkezik, ahol a hagyományos hévízi gyógyeljárások mellett vendégeink rendelkezésére állnak a legmodernebb fizikoterápiás gyógymódok is.

A szálloda saját termálvizét a megnyitás óta használjuk balneoterápiás kezelésekre, így derült fény jótékony hatására. 2006 nyarán 62 önként jelentkező segítségével megkezdődtek a vizsgálatok a víz gyógyhatásának tesztelésére. A térdizületi és gerinc panaszokkal jelentkező betegek nagy többségénél a három hetes fürdőkúra után tartós javulást tapasztaltak, így az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága gyógyvízzé nyilvánította a Mihály kút vizét.

A Mihály gyógyvíz 324 méter mélyről, 34 fokosan érkezik a felszínre. Nagyobb mennyiségben tartalmaz kalcium- magnézium-hidrogén karbonátot, ún. fluoridos, kis nátrium tartalmú, szulfidos (kéntartalmú) hévíz. A vizsgálatok szerint a mozgásszervi betegségek valamennyi formájában- az akut gyulladásos elváltozásokat kivéve- eredményesen alkalmazható. Balesetek és műtétek utáni állapotjavítás és a népbetegségnek számító csontritkulás kezelése éppúgy az indikációk közé tartozik, mint a degeneratív és a krónikus gyulladásos ízületi kórképek. Hölgyek változó kori panaszainak enyhítésére is használható, ugyanakkor, összetételénél fogva ivókúrákra is alkalmazható gyulladáscsökkentő, enyhe hashajtó hatását kihasználva.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Advent 4. hétvégéje

Ez már majdnem karácsony!

4.8 / 5

www.google.com

“Először 4 éve jártunk itt, már akkor is szuper volt. De azóta sokat fejlődött a szálloda. Sokkal több foglalkozás van es motiválják a gyerekeket a helyes étkezésre, közös játékra. Szuper találmány a gyerek+felnőtt masszázs!”

CyklonKata

Tripadvisor, 2022. április 15.

  • Baldauf Csaba újra Alsópáhokon!

    2020 júliusa óta a Kolping Hotel Spa & Family Resort igazgatóját gyakran szólították a feladatai Budapestre vagy épp az ország bármely pontjára.
    Tovább