Betöltés...
Minősített gyógyvízben fürdőzhetnek a Kolping vendégei

Minősített gyógyvízben fürdőzhetnek a Kolping vendégei

2019. 12. 04.

2019 júniusában kezdődött az az összetett vizsgálat, aminek eredményeképpen decemberben vehettük át újra az elismerést: szállodánk gyógyvize további 10 évre is megkapta a gyógyvíz minősítést.

Szállodánkról mindenkinek az ország legnagyobb szállodai játszóháza, a változatos gyerekprogramok és a tartalmas családi pihenés jut először eszébe.
Kevesebben tudják, hogy szállodánk saját termálkúttal és önálló terápiás részleggel is rendelkezik, ahol a hagyományos hévízi gyógyeljárások mellett vendégeink rendelkezésére állnak a legmodernebb fizikoterápiás gyógymódok is.

A szálloda saját termálvizét a megnyitás óta használjuk balneoterápiás kezelésekre, így derült fény jótékony hatására. 2006 nyarán 62 önként jelentkező segítségével megkezdődtek a vizsgálatok a víz gyógyhatásának tesztelésére. A térdizületi és gerinc panaszokkal jelentkező betegek nagy többségénél a három hetes fürdőkúra után tartós javulást tapasztaltak, így az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága gyógyvízzé nyilvánította a Mihály kút vizét.

A Mihály gyógyvíz 324 méter mélyről, 34 fokosan érkezik a felszínre. Nagyobb mennyiségben tartalmaz kalcium- magnézium-hidrogén karbonátot, ún. fluoridos, kis nátrium tartalmú, szulfidos (kéntartalmú) hévíz. A vizsgálatok szerint a mozgásszervi betegségek valamennyi formájában- az akut gyulladásos elváltozásokat kivéve- eredményesen alkalmazható. Balesetek és műtétek utáni állapotjavítás és a népbetegségnek számító csontritkulás kezelése éppúgy az indikációk közé tartozik, mint a degeneratív és a krónikus gyulladásos ízületi kórképek. Hölgyek változó kori panaszainak enyhítésére is használható, ugyanakkor, összetételénél fogva ivókúrákra is alkalmazható gyulladáscsökkentő, enyhe hashajtó hatását kihasználva.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

A kód neve: BÚÉK

Szünetzáró "Kütyü"-hét

4.8 / 5

www.google.com

“Imádtuk, hogy itt senki nem néz ferde szemmel, ha maszatos marad az asztal, vagy kiborul 1 pohár és mindig jutott pár kedves szó a gyerekeknek (is). Egy baj van ezzel a hotellel: aki egyszer eljön, többé nem akar máshova menni...:)”

PorJul88

TripAdvisor, 2020. június 11.

  • Az év családbarát szállodája. 2022-ben újra!

    A 25 éves Utazó magazin idén ismét meghirdette hagyományos, az elmúlt év legjobb turisztikai szolgálatóit díjazó közönségszavazását.

    Tovább
Familotel