Betöltés...
ÖkoAnyu praktikái – életünk kizöldítése Nagy Rékával

ÖkoAnyu praktikái – életünk kizöldítése Nagy Rékával

2016. 12. 19.
A Kolping Hotel 20 éves jubileumi programsorozatának decemberi programgazdái között üdvözölhettük ÖkoAnyut, azaz a környezetkímélő háztartás nagy-asszonyát Nagy Rékát.

Anyukaként, újságíróként is fontos küldetésének tartja, hogy mindennapi tevékenységeink során óvjuk a környezetet, családunk egészségét, kerüljük az elkerülhető fölösleges vegyszereket és allergizáló anyagokat.

A karácsonyváró családi programon Réka energiagolyót készített a családokkal. Az alapanyagok kiválasztásánál szem előtt tartotta, hogy a gyerekek valószínűleg az év végi időszakban amúgy is rengeteg cukrot, csokit fogyasztanak, ezért a karácsonyi nassolni való, amit elkészített, csupa finom, de természetes összetevőből áll. A recept mindenki örömére egysoros. Nem kell más, mint 1 nagy marék magozott datolya (ha nincs, kimagozzuk:), 1 nagy marék mazsola, 1 nagy marék olajos mag (kesudió, mandula, dió) akár vegyesen, vagy külön. 1 evőkanál méz (amit nem is feltétlenül teszünk bele). Csipet só, 1 teáskanál kakaópor, fahéj, kókuszreszelék a beforgatáshoz. Az aszalt gyümölcsöket aprítjuk, kicsit beáztatjuk vízbe, majd az olajos magokkal jól összegyúrjuk. Ha kell, a magokat kicsit le is darálhatjuk. A nedves összegyúrt energiagolyót ízlés szerint forgathatjuk bele, kakaóporba, vagy kókuszreszelékbe.

Réka készséggel mesélt a jelenlévő szülőknek arról, hogyan érdemes elindulni, ha például szeretnénk kiváltani a hagyományos mosószereket, merthogy készíthetünk saját magunk is. Elárulta, hogy milyen beszerzési forrásokat kell ismernünk, illetve mit érdemes használni. Sok érdekes dolgot hallottunk és jó adag inspirációt kaptunk, hogy mi is elkészítsük otthon a saját mosószerünket, szappanunkat.

Aki lemaradt a programról itt a hotelben, annak figyelmébe ajánljuk Nagy Réka blogját, ahol könnyen nyomon-követhető minden recept, ötlet, amit Réka megosztott a nyilvánossággal. A webcím: http://okoanyu.blog.hu/

Köszönjük Nagy Rékának, az érdekes és igen hasznos programot, amivel együtt ünnepelt velünk 20. jubileumi évünk alkalmából.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Csak én és a gyerek(ek)

Nem számít, miért utazik egyedül a gyerek(ek)kel

5.5 / 6

www.holidaycheck.de

“5 éves kislányom 2 nappal a pihenésünk után: "Apa, én olyan szomorú vagyok, hogy el kellett jönnünk Alsópáhokról..."”

nema1987

TripAdvisor, 2020. szeptember 30.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel