Betöltés...
Zöld, zöldebb, Örökzöld. Elnyertük!

Zöld, zöldebb, Örökzöld. Elnyertük!

2020. 11. 18.

A Kolping zöld. 10 hektáros parkunkra nézve ez nem is kérdés. Legújabb elismerésünket azonban most nem növényeinknek, hanem környezetvédelmi törekvéseinknek köszönhetjük.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége több mint 25 éve írta ki először a „Zöld Szálloda” pályázatot abból a célból, hogy a környezettudatos gondolkodás minél nagyobb teret nyerjen. Szállodánk 2003 óta büszkén viseli ezt a címet. Azóta számos bővítésen és átalakításon mentünk keresztül, fejlesztéseink tervezésénél és kivitelezésénél azonban folyamatosan szem előtt tartottuk a környezet védelmét, az értékek megóvását és a pazarló energiafogyasztás megszüntetését. Így az évek alatt, sikeres pályázatainknak köszönhetően háromszor is bekerültünk az első 3 helyezett közé, ezzel két évre kiérdemeltük az „Örökzöld” szálloda címet.

Környezettudatos gyakorlatainkkal folyamatosan törekszünk a még zöldebb működésre:

 • Az újonnan épülő Bobo Fun Park egy környezetbarát épületben kap helyet, aminek hűtéséhez és fűtéséhez a talajszondás hőszivattyúnak köszönhetően nem használunk gázt.
 • Napelemeinknek köszönhetően a szálloda energiafelhasználásnak 1/3-át megújuló energiaforrásból fedezzük.
 • Hulladékprés gépünkkel arra is figyelünk, hogy a konténereket ne félig levegővel töltsük meg. Így a csomagolóanyagok, kartonok, dobozok, PET-palackok és más kimosható műanyagok tömörítésével sok helyet tudunk nyerni.
 • A műanyag tányérokat és poharakat felváltja egy környezetbarát és megfizethető megoldás. Ezek cukornádrostból és újrahasznosított papírból készülnek.
 • Üres tányér, teli pocak programunk célja, hogy csökkenjen az élelmiszerhulladék, és a jövő felnőtteinek megtanítsuk, hogy a szállodai svédasztalos étkeztetés nem a korlátlan pazarlással egyenlő.
 • A szálloda kiskertjében mi magunk termesztünk friss zöldségeket és gyümölcsöket. Így a termények tényleg a kertből azonnal, frissen a büféasztalra vagy felhasználásra kerülnek.

A mi munkánk és elképzelésünk csak a vendégek segítségével és együttműködésével lehet igazán sikeres, ezért a vendégeket is megkérjük, hogy az itt-tartózkodásuk alatt tartsanak velünk, és gondolkodjanak zölden!

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Apa, csak még egyet! 4=3

Utolsó utáni csúszás, még egy kis játék

4.8 / 5

www.facebook.com

“A wellness részleg tiszta, rendezett. A személyzet nagyon kedves, előzékeny, szolgálatkész. ”

Kálmán Péter

Óbuda-Újlak ZRt., 2017. október 30.

 • Mindenki egy dátumra vár

  Mi most húsvétra készülünk!
  Tovább