Betöltés...
Párbeszéd a családban, kapcsolatban

Párbeszéd a családban, kapcsolatban

2016. 11. 23.
Dr. Almási Kitti, pszichológus tartott előadást a Kolping Hotel jubileumi előadás sorozat alkalmából. A fókuszban a párkapcsolati problémák okai az önismeret és a kommunikációval lehetséges megoldások álltak. Megtudhattuk, hogy valamennyi probléma megoldásában nagy szerepe van az önismeretnek és a másikhoz történő közeledésnek.


Mit is szeretnék én?
Rengeteg ember gondolja azt, hogy a kérdésre a párjának kell tudnia a választ. Sőt, az ő dolga, hogy nem létező csápjaival kitapogassa a legbelső, titkos vágyainkat és hogy mit szeretnénk a másiktól. Ezzel szemben nagyon sokan nem tudják megfogalmazni azt, hogy ők maguk mit szeretnének. Az önismeret ezért nagyon fontos eleme minden féle párkapcsolatnak.

Hány félék vagyunk?
A divatos magazinok önértékelős tesztjei szerint, vagy a horoszkópok szerint legfeljebb tucatnyi jellemvonással meghatározhatóak vagyunk. Ez nyilvánvalóan nevetséges. Minden ember saját egyéniség, önálló és csak rá jellemző élményekkel, háttérrel, neveltetéssel. A gyermekkorban kapott odafigyelés és szeretet tagadhatatlanul fontos és meghatározza a felnőttkori viselkedést, társas viszonyulást. Például van, aki számára nem furcsa, ha ölelgetik, puszilgatják. Másnak ez idegen lehet. És nem biztos, hogy akit gyermekként nem öleltek, pusziltak az majd felnőtt korában erre fog vágyni. Ellenkezőleg.

A gyerekek kint játszanak
Sok szemközt felnőttes módon mesélt Dr. Almási Kitti a szexualitásról is. A kapcsolatok egyensúlyban tartásához, jól kell működni a testi és a lelki odafigyelésnek is. A partner feltérképezése megismerése nem kis időt és energiát igényel. Mindenkinek lehetnek fájó pontjai, olyanok, amire különlegesen érzékenyen reagálnak. Ezek a pontok, amik a gyermekkorban égnek bele az emberbe és kellő tapintattal kezelendők. A kommunikáción múlik majdnem minden, ami lehetőség a kacsolódásra.

Hálásan köszönjük dr. Almási Kittinek a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadást és a kérdezési lehetőséget. Reméljük, hogy minden jelenlévő be tudja építeni a párkapcsolatában a hallottakat.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Húsvéton innen és túl

15% kedvezménnyel!

4.8 / 5

www.facebook.com

“Itt igazán kikapcsolódhat felnőtt és gyerek egyaránt!! Nagyon szuper napokat töltöttünk Bobóországban. Sosem unatkoztunk, igyekeztünk kihasználni a programokat, de ez lehetetlen hiszen annyira sokszínű a választék!! :) 3 éves kislányunk minden egyes nap elmondta mennyire fantasztikusan érzi magát, ez azt hiszem magáért beszél!! Köszönjük az itt dolgozók kedvességét, segítőkészségét és nem utolsó sorban azt, hogy mindig mosolyogtak!!!”

Diana Arany

Facebook, 2019. október 12.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel