Betöltés...
Szebb, jobb az élet énekelve!

Szebb, jobb az élet énekelve!

2016. 08. 30.
Jubileumi előadóink sorában köszönthették a kisbabás családok a Pro Familiis díjas Gróh Ilonát, a Ringató módszer alapítóját, kidolgozóját. A Ringató nevelési program ma egy valódi hungarikum, erről ismét meggyőződhettünk.


Gróh Ilona a gyermekek és a szülők kedvence. Egy pillanat alatt megragadja a kicsik figyelmét és nem ereszti. Az oldott, közvetlen légkörben történő foglalkozásain a babák maximális biztonságban érzik magukat. Nagy szőnyegen, körben ülve, a szülő és gyermeke teljesen felszabadul a zenés, éneklős, játékok során. Egyébként semmilyen kötelező eleme nincsen a programnak, de ettől függetlenül a fejlődés nem marad el.

A dalos foglalkozás egyik összetevője volt most is a játék, ami a szülőknek is nagyon sokat adhat. Ritka alkalom, hogy felnőttként játszhassunk, ki kell tehát használni az alkalmat. A közös játék mellett az érintés, ami legalább olyan fontosságú. Hiszen a testtudatosság még hiányzik a piciknél. Ebben a szülő van nagy segítségre. A kisgyermekek életében a saját testük határait tudatosító játékok nagyban fejlesztik a finommotoros képességeket. Az alapok elsajátítása elengedhetetlen: hol a kezem, hol a lábam, melyik az orrom, a füleim.

Az ölbeli játékokat a foglalkozás vezető segítségével bárki könnyen utánozhatta. A gyerekek a játék során meglehetősen felhangolt érzelmi állapotba kerültek, ezáltal a tanulásra is fogékonyakká váltak. Mellékes haszon, hogy a csoportos foglalkozások a társas érintkezések alapjait is lefektetik a piciknél. Elsőként utánozzuk az állatok hangát: Breke-keke-keke-ke, majd mekk-mekk-mekk...

Az ének és zene fontossága
Ilona énekelt, hegedült, lánya pedig koboz nevű hangszeren kísérte őt. A foglakozásokat állandó eleme a hangszeres kíséret. Ezúttal a csángók által használt koboz és hegedűszó kísérte a népi hagyományokon alapuló foglalkozást. A koboz jelen van a régi zenei, népzenei és világzenei együttesekben, művészek, kutatók és zeneszeretők csodálják ősi hangját. A lanthoz hasonló ősi hangszer, ami az éneket kísérve felidézi a magyar történelem valamennyi korszakát.

Nem lehet túl korán kezdeni
A hagyományos népi dalok babakorban egyáltalán nem koraiak. Sőt, a kicsik élvezik a magyar nyelv és dalszerkezet ritmusos hullámzását. A Kodályi elveken alapuló foglalkozások nem véletlenül ennyire sikeresek napjainkban. És már nem csak itthon, hanem az országhatárokon túl is.
A mosolygó apróságok ránézésre vég nélkül el tudnák viselni a höcögtető, ritmusos szórakozást. Mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki a Ringatót gyermekével. 90 oktató csatlakozott már a programhoz és több mint 240 helyen zajlanak a fejlesztő foglalkozások nemzetközi szinten.

Köszönjük Ilonának az újabb tartalmas és szép élményt mindannyiunk nevében.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Csak én és a gyerek(ek)

Nem számít, miért utazik egyedül a gyerek(ek)kel

4.8 / 5

www.google.com

“Szabadon engedhetem a gyerekeket és mindig találnak valamilyen elfoglaltságot az oviban, a labdás játszóteremben, az iskolásoknak kialakított termekben még akkor is ha odakinn napokig zuhog az eső. Kézműveskednek, bohóckodnak, kúsznak-másznak, rajzolnak, társasoznak és a 200 másik gyereknek hála mindig van kivel összebarátkozni. Ezen felül a gyerekcentrikus wellness részleg csak hab a tortán. Ha ott vagyunk néhány napot az "unatkozom" kifejezés eltűnik a szótáraikból.”

ErnaN129

TripAdvisor, 2019. november 06.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel