Betöltés...
Szebb, jobb az élet énekelve!

Szebb, jobb az élet énekelve!

2016. 08. 30.
Jubileumi előadóink sorában köszönthették a kisbabás családok a Pro Familiis díjas Gróh Ilonát, a Ringató módszer alapítóját, kidolgozóját. A Ringató nevelési program ma egy valódi hungarikum, erről ismét meggyőződhettünk.


Gróh Ilona a gyermekek és a szülők kedvence. Egy pillanat alatt megragadja a kicsik figyelmét és nem ereszti. Az oldott, közvetlen légkörben történő foglalkozásain a babák maximális biztonságban érzik magukat. Nagy szőnyegen, körben ülve, a szülő és gyermeke teljesen felszabadul a zenés, éneklős, játékok során. Egyébként semmilyen kötelező eleme nincsen a programnak, de ettől függetlenül a fejlődés nem marad el.

A dalos foglalkozás egyik összetevője volt most is a játék, ami a szülőknek is nagyon sokat adhat. Ritka alkalom, hogy felnőttként játszhassunk, ki kell tehát használni az alkalmat. A közös játék mellett az érintés, ami legalább olyan fontosságú. Hiszen a testtudatosság még hiányzik a piciknél. Ebben a szülő van nagy segítségre. A kisgyermekek életében a saját testük határait tudatosító játékok nagyban fejlesztik a finommotoros képességeket. Az alapok elsajátítása elengedhetetlen: hol a kezem, hol a lábam, melyik az orrom, a füleim.

Az ölbeli játékokat a foglalkozás vezető segítségével bárki könnyen utánozhatta. A gyerekek a játék során meglehetősen felhangolt érzelmi állapotba kerültek, ezáltal a tanulásra is fogékonyakká váltak. Mellékes haszon, hogy a csoportos foglalkozások a társas érintkezések alapjait is lefektetik a piciknél. Elsőként utánozzuk az állatok hangát: Breke-keke-keke-ke, majd mekk-mekk-mekk...

Az ének és zene fontossága
Ilona énekelt, hegedült, lánya pedig koboz nevű hangszeren kísérte őt. A foglakozásokat állandó eleme a hangszeres kíséret. Ezúttal a csángók által használt koboz és hegedűszó kísérte a népi hagyományokon alapuló foglalkozást. A koboz jelen van a régi zenei, népzenei és világzenei együttesekben, művészek, kutatók és zeneszeretők csodálják ősi hangját. A lanthoz hasonló ősi hangszer, ami az éneket kísérve felidézi a magyar történelem valamennyi korszakát.

Nem lehet túl korán kezdeni
A hagyományos népi dalok babakorban egyáltalán nem koraiak. Sőt, a kicsik élvezik a magyar nyelv és dalszerkezet ritmusos hullámzását. A Kodályi elveken alapuló foglalkozások nem véletlenül ennyire sikeresek napjainkban. És már nem csak itthon, hanem az országhatárokon túl is.
A mosolygó apróságok ránézésre vég nélkül el tudnák viselni a höcögtető, ritmusos szórakozást. Mindenkinek ajánljuk, hogy próbálja ki a Ringatót gyermekével. 90 oktató csatlakozott már a programhoz és több mint 240 helyen zajlanak a fejlesztő foglalkozások nemzetközi szinten.

Köszönjük Ilonának az újabb tartalmas és szép élményt mindannyiunk nevében.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Egyik szülő féláron pihen

Együtt a család!

4.8 / 5

www.google.com

“Kislányom szülinapját ünnepeltük tortával, tűzijátékkal és Bobóval. Tízes szám került a tortára, szóval már nem pici a lányka. Mégis úgy várjuk Bobót és Mimit, mint valóban létező Jóságokat. Tudatunkban mindhárman (kisfiammal együtt) tisztán látjuk a valóságot, de lelkünkben Bobóék élnek. Így szoktuk meg sok-sok alkalommal mióta idejárunk.”

szilveszterf2017

TripAdvisor, 2020. április 12.

  • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

    Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

    Tovább
Familotel