Betöltés...
Támogatjuk a példaértékű nagycsaládokat

Támogatjuk a példaértékű nagycsaládokat

2016. 08. 19.
A Kolping Hotel a kezdetektől folyamatosan tesz támogatásokat olyan ügyekben melyeket fontosnak tart. Idén nyáron egy példaértékű nagycsalád kaphatott díjat az „Év Családja Pest megyében” című pályázat keretében.


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatán lett díjazott idén a Lehel család, akik életükkel, közösségi tevékenységükkel példaként állíthatók közösségeink elé. Őket röviden be is mutatjuk. A hétgyermekes család sosem járt még a Kolping Hotelben, így különösen nagy örömöt okozott nekik az ajándékba kapott családi pihenés.

A családalapítók Ildikó és István harminckét éve házasok. Komoly szerepet és munkát vállalnak a biatorbágyi helyi közösség, az egyházközség és több egyesület életében. Az apuka orvos és szabadidejében havonta két napot Kárpátalján rendel. Az édesanya pedig a Torbágyi Karitász vezetője, éveken át több egyesület tisztségviselője volt. A szülők és gyerekek állandó tagjai valamilyen helyi, egyházi, ifjúsági vagy iskolai közösségnek. Minden családtag életében fontos szerepet tölt be a sport, mindenki játszik legalább egy hangszeren.

A magyar hagyományok őrzése és a keresztény értékrend vezérelte a szülőket az iskolaválasztás során. A gyermekek rendszeresen részt vesznek a házi- és házkörüli munkákban. A nagyobbak ügyesen vigyáznak a kisebbekre, kísérik őket iskolába, óvodába. A nagyobbak már a város családjainak is nagy segítséget nyújtanak gyermekvigyázás terén.

A Lehel család kezdeményezésére a Torbágyi Egyházközösség nagy része támogat havi rendszerességgel több hányattatott sorsú kárpátaljai családot. A támogatás mértéke havi szinten 800.000 forintot tesz ki. A támogatás Lehel István megindító beszámolója után indult el, mikor egy rövid kint töltött idő után előadást tartott az ottani kritikus állapotokról. Ő maga azóta is rendszeresen jár ki, átadja a magyarországi adományokat az ottani testvéreknek, illetve havonta orvosi rendelésen fogadja a kinti betegeket, mert a kritikus kárpátaljai egészségügyi állapotok miatt kevesen jutnak el orvoshoz.

A Lehel család szerény, alázatos, áldozatkész, sosem panaszkodó, mindig derűs életfelfogása példaként szolgálhat mindannyiunk számára.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Húsvéton innen és túl

15% kedvezménnyel!

4.8 / 5

www.google.com

“Fantasztikus a Hanami Beauty & Spa szolgáltatás, az anya-lánya páros masszázs mindent megért!”

Kiss Katalin

Facebook, 2020. augusztus 13.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel