Betöltés...
Támogatjuk a példaértékű nagycsaládokat

Támogatjuk a példaértékű nagycsaládokat

2016. 08. 19.
A Kolping Hotel a kezdetektől folyamatosan tesz támogatásokat olyan ügyekben melyeket fontosnak tart. Idén nyáron egy példaértékű nagycsalád kaphatott díjat az „Év Családja Pest megyében” című pályázat keretében.


A Nagycsaládosok Országos Egyesülete pályázatán lett díjazott idén a Lehel család, akik életükkel, közösségi tevékenységükkel példaként állíthatók közösségeink elé. Őket röviden be is mutatjuk. A hétgyermekes család sosem járt még a Kolping Hotelben, így különösen nagy örömöt okozott nekik az ajándékba kapott családi pihenés.

A családalapítók Ildikó és István harminckét éve házasok. Komoly szerepet és munkát vállalnak a biatorbágyi helyi közösség, az egyházközség és több egyesület életében. Az apuka orvos és szabadidejében havonta két napot Kárpátalján rendel. Az édesanya pedig a Torbágyi Karitász vezetője, éveken át több egyesület tisztségviselője volt. A szülők és gyerekek állandó tagjai valamilyen helyi, egyházi, ifjúsági vagy iskolai közösségnek. Minden családtag életében fontos szerepet tölt be a sport, mindenki játszik legalább egy hangszeren.

A magyar hagyományok őrzése és a keresztény értékrend vezérelte a szülőket az iskolaválasztás során. A gyermekek rendszeresen részt vesznek a házi- és házkörüli munkákban. A nagyobbak ügyesen vigyáznak a kisebbekre, kísérik őket iskolába, óvodába. A nagyobbak már a város családjainak is nagy segítséget nyújtanak gyermekvigyázás terén.

A Lehel család kezdeményezésére a Torbágyi Egyházközösség nagy része támogat havi rendszerességgel több hányattatott sorsú kárpátaljai családot. A támogatás mértéke havi szinten 800.000 forintot tesz ki. A támogatás Lehel István megindító beszámolója után indult el, mikor egy rövid kint töltött idő után előadást tartott az ottani kritikus állapotokról. Ő maga azóta is rendszeresen jár ki, átadja a magyarországi adományokat az ottani testvéreknek, illetve havonta orvosi rendelésen fogadja a kinti betegeket, mert a kritikus kárpátaljai egészségügyi állapotok miatt kevesen jutnak el orvoshoz.

A Lehel család szerény, alázatos, áldozatkész, sosem panaszkodó, mindig derűs életfelfogása példaként szolgálhat mindannyiunk számára.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Nyugi. Hétvége!

Viszlát stressz, hello önismeret

5.9 / 6

www.holidaycheck.de

“Minden szolgáltatással maximálisan elégedettek vagyunk. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek! Családommal visszajáró vendégei vagyunk a hotelnek! Kisfiamnak nagy élmény minden Bobónál töltött pihenés! ❤️”

Halász J

TripAdvisor, 2023. július 13.

  • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

    Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

    Tovább
Familotel