Betöltés...
Üzenetek ételeken keresztül

Üzenetek ételeken keresztül

2016. 09. 27.
Bobóország gasztoélményeit a hétvégén egy különleges ételkóstoló színesítette tovább. Vendégünk volt Kocsis Bálint mesterszakács séf, CSIKOS márka tulajdonosa, 3 gyerek édesapja, a Főzz szívből! blog írója. A legsikeresebb két receptet a szombati napról közkívánatra most meg is osztjuk Önökkel. Sőt, egészséges tízórai és uzsonna recepteket is elárulunk Önöknek.


CÉKLA-ÁFONYA TURMIX, FRISS MENTÁVAL


Ezt a turmixot Bálint kifejezetten ajánlja az őszi hónapokban, mert amellett, hogy rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ráadásul nagyon tápláló is. Tökéletes ital a reggeli mellé, amitől biztosan jól és energikusan fogjuk érezni magunkat napközben.

Hozzávalók:

  • 2 db cékla, megtisztítva, kockázva
  • 2 alma, mosva, magházazva
  • 200g friss áfonya
  • 2 marék friss bébispenót levél
  • 1 szál szárzeller
  • 4 narancs, megtisztítva
  • 1 csokor friss menta

Elkészítése:
A hozzávalókat zöldségcentrifugában aprítjuk, és egy kancsóba öntjük a kapott zöldség és gyümölcs keverék friss levét. Apróra vágott bazsalikommal szórjuk meg, amit jó laposan elkeverünk. Pár perc pihentetés után poharakba töltjük és néhány csepp szőlőmagolajjal csepegtetjük meg, frissen fogyasztjuk.

KÖLES DESSZERT, FRISS GYÜMÖLCSÖKKEL ÉS CSIKOS LEKVÁRRAL

A következő desszertet Bálint azért készítette el, hogy bemutassa, lehet olyan gluténmentes desszertet is készíteni, ami nem tartalmaz lisztet és közvetlenül hozzáadott cukrot sem. Egyszerű, gyors és nagyon tápláló desszert. A friss bazsalikom illata és a gyümölcsök friss íze nagy sikert aratott Bobóország hétvégi lakói körében.

Hozzávalók:

  • 150g főtt, kihűtött köles
  • friss ribizli, áfonya, málna vegyesen
  • 1 kis csokor friss bazsalikom
  • 1 db CSIKOS Bazsalikomos málna, zöldteával
  • pár csepp oliva vagy szőlőmagolaj

Elkészítése:
Egy tálban elkeverjük az olajjal a frissen apróra vágott bazsalikomot, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket is. Óvatosan belekeverjük a kölest is és pár percig pihentetjük. Kelyhekbe, poharakba kanalazzuk az illatozó, gyümölcsös kölest és ezt koronázzuk meg a CSIKOS Bazsalikomos málna, zöldtea című költeményével.

+ EGÉSZSÉGES TÍZÓRAI ÉS UZSONNA RECEPTEK ÉS TIPPEK:
http://donumterrae.hu/1472-2/

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Ennivaló Nyár

Habzsoljuk az élményeket

4.5 / 5

www.tripadvisor.com

“Egy fantasztikus, élményekben gazdag kikapcsolódást, felejthetetlen élményt tudhat magának, aki ide ellátogat. BOBÓ & MIMI még a felnőttek szemébe is könnyeket, arcukra pedig mosolyt csal :-) Imádnivaló kis figurák <3”

domikati75

TripAdvisor, 2018. március 20.

  • Az „Év Családbarát szállodája” újra a Kolping Hotel!

    Az Utazó Magazin idén is díjazta a tavalyi év legjobb turisztikai szolgáltatóit, és hagyományteremtő céllal ezúttal először külhoni magyar étterem és szálláshely is kapott elismerést.

    Tovább
  • Az első aranyat a Kolping kapta!

    A Kolpingban 23 éve természetes, másutt most kezdik mérni. Mitől is családbarát egy szálloda? Régóta érezzük, hogy hiányzik egy mérce, ami megkönnyíti a kisgyerekes utazók választását. 

    Tovább