Betöltés...
A zeneképzelet szárnyán

A zeneképzelet szárnyán

2016. 06. 30.
A filmekben mindig, mikor a főhőssel valami gyönyörű, izgalmas vagy félelmetes dolog történik, bekúszik a zene, ami gyönyörű, izgalmas, vagy félelmetes. A zene ugyanis megnyitja a szívet és tovább fokozza a képek mondanivalóját. Az elismert zenészpáros Várnagy Andrea és Farkas Zsolt járt nálunk négykezes, veres zongoraestjével.


A művészek a szomorúnak cseppet sem mondható komolyzene sokféle arcával ringatták egy másik dimenzióba a hallgatókat. A művészek kiválasztott magyar versek mellé párosítottak híres komolyzenei darabokat, amit négykezes zongoraművekkel illusztráltak. A gyönyörű dallamok a legkisebbeket és az értő szülőket is kiragadhatta egy órára a mindennapokból.
A házaspár szólamokat dobáló, humorral átitatott előadásmódja egyedi élmény volt.

  • Őri István: „Döbbenés” zenei megfelelője volt itt Liszt Ferenc – szerelmi álmok darabja
  • Ordas Béla – „Maszatos angyalok” verse randevúzott Ravel tündérkertjével.
  • Csukás István - „Torzomborz” című művét pedig Edward Greek festette le nekünk hangokban.

Az előadás egyik csúcspontja Weiner Leo Rókatánc darabja volt, aminek 4 kezes átirata máig unikum (a kottát nem adja ki kezéből a házaspár). A vastaps érthető egy ilyen átéléssel, ennyire (a zenében is) együtt élő házaspár előadása után. Köszönjük a gyönyörű utazást a változatos táncok, népek és hangulatok között.

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

5 év alatt ingyen

Viszlát anyagondok, hello élmények

4.8 / 5

www.google.com

“Az étteremről csak jókat tudok mondani. Változatos ételek, az egész kicsiknek tejpép, gyümipüré, bébiétel kitéve. Csúszda vezet az ebédlőbe és van egy óriás járóka is, így akár nyugodt kávé is belefér.”

szabotimi55

TripAdvisor, 2019. október 24.

  • A Kolping az ÉV SZÁLLODÁJA – még mindig!

    Ahogy a filmeknek az Oscar, a hotelszakmának is van A díja. Az ÉV SZÁLLODÁJA. A díjat idén is a Kolping Hotel kapta. Három egymást követő alkalommal ez még egy szállodával sem történt meg.
    Tovább
Familotel