Betöltés...
Kettős ünnep a Kolping Hotelben

Kettős ünnep a Kolping Hotelben

2020. 05. 19.

Két jelentős esemény kapcsán tartottunk sajtótájékoztatót. Bemutattuk az újdonságokat és letettük az alapkövét a következő fejlesztésünknek, a Bobo Fun Parknak.

A sajtótájékoztatón Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője köszöntötte a vendégeket, és bemutatta a most záruló, illetve a most induló fejlesztéseket. Beszédében a szálloda névadójától, Adolph Kolpingtól idézett: „Amíg Isten erőt ad, cselekedjünk bátran és határozottan, mert a jövő az Istené és a bátraké.”

Rögtön ki is fejtette, hogy mi ad okot a bátorságra. Kiemelte a fantasztikus dolgozókat, akik az elmúlt 2 hónapból is megpróbálták a maximumot kihozni, és egy bezárt hotelben sem tétlenkedtek. Dicsérte a szálloda tulajdonosainak előrelátását, akik mindig tartalékolnak a fejlesztésekre is. Ezenkívül társakra, támogatókra, együttműködő partnerekre van szükség, itt kiemelte a Magyar Kormány és a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatását, akik bizalmat szavaztak, hogy egy három éve dédelgetett tervünk megvalósuljon abban a kolpingos minőségben, ahogy eddig már megszokhatták tőlünk.

Dr. Guller Zoltán, miniszteri biztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója beszédében kiemelte, hogy a Kolping Hotel is jó példa arra, hogy a vírushelyzet ellenére sem állnak meg a fejlesztések.  Jelenleg is több, mint 100 attrakciófejlesztés zajlik az országban. A kormány szándéka is az, hogy nem leállít, elvon, hanem még magasabb fokozatra kapcsol, amikor a fejlesztésekről dönt.  Guller Zoltán itt, Alsópáhokon jelentette be, hogy Magyarország kormánya további 150 milliárd forintot biztosít turisztikai fejlesztésekre.

Dr. Sifter Rózsa, Zala megye Kormánymegbízottja jól ismeri a szálloda történetét, és kiemelte, hogy a befektetett munka itt valódi eredményekkel párosul. A Kormánymegbízott Asszony büszke arra, hogy a Kolping Hotel révén az első családbarát szálloda Magyarországon Zala megye nevéhez fűződik.

Gebhard Kaiser, Németország Oberallgäu régió tiszteletbeli tanácsosa, a Kolping Hotel Kft. Felügyelőbizottságának elnöke videóüzenetben köszöntötte a megjelenteket. Megerősítette a tulajdonosok elkötelezettségét a fejlesztések iránt, és bizalmát fejezte ki, hogy 2021-ben a szálloda 25. jubileumi évében a Bobo Fun Park nyitóünnepségén már személyesen köszöntheti a meghívottakat.

A rövidesen záruló fejlesztési projekt eredményei:

 • Elkészült a park közepén az óriáscsúszda és egy akadálymentes felvonó.
 • A szabadtéri medencék új burkolatot kaptak.
 • Befejeződött a recepció épületének külső és belső felújítása, ahol sok formabontó újdonság is található: pl. gyerekbejárat, külön gyerek check-in pult, interaktív játékfal, stb.
 • Elkészült a fogadó téren egy szökőkút és egy egyensúlyozó játszótér.
 • Lezajlott két apartmanház szobáinak és családi lakosztályainak belsőépítészeti felújítása.
 • Új kertvilágítás és pihenő bútorok kerültek a parkba.

A projekt megvalósításának összköltsége: 880.300.000 Ft, melyből az önrész összege 561.314.062 Ft. A támogatás összege: 318.985.938 Ft.

A fejlesztéseknek köszönhetően a szálloda immár megfelel a 4 csillag superior standardnek. A Bíráló Bizottság helyszíni minősítése alapján 2020. májusától a szálloda jogosult a védjegy használatra.

A jelenlegi fejlesztések mellett a Kolping Hotel 2021-ben egy jelentős beruházással is szeretné meglepni vendégeit, melynek részleteiről a sajtó résztvevői és meghívott vendégek előtt adtunk tájékoztatást.

A projekt költségvetése 2 088 850 000 Ft, a támogatás összege 950 000 000 Ft. A tervezett befejezés dátuma 2021. 06. 30. 

Baldauf Csaba úgy foglalta össze, hogy olyan projekt fog létrejönni, ami a közösségnek, a környék turisztikai kínálatának egy megújuló és hiánypótló eleme lesz. A Bobo Fun Park alapkövét is letették a sajtóeseményen.

Az alapkövet letették:

 • Baldauf Csaba, a Kolping Hotel Kft. és a Bobo Fun Park Kft. ügyvezetője
 • Szabó János, a Magyar Kolping Családi Üdülési Alapítvány elnöke
 • Dr. Guller Zoltán, miniszteri biztos, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója
 • Dr. Sifter Rózsa, Kormánymegbízott
 • Czigány Sándor, Alsópáhok és Papp Gábor, Hévíz polgármestere
 • Zala Megyei Közgyűlés képviseletében Ruzsics Ferenc alelnök
 • És a szálloda kabalaállata, Bobó személyesen.

A folytatás fokozott biztonsági intézkedések mellett következik. A sok újdonság mellett megnövelt számú kültéri programmal és egy körültekintő biztonsági protokollal készül az újranyitásra a hotel. Nyitás: május 29-én!

LEGJOBB ÁR GARANCIA

Érkezés
Távozás
Ajánlatkérés

Tavaszi szünet és húsvét

Ünnepi hagyományok és iskolásszórakoztatás

4.5 / 5

www.tripadvisor.com

“Olyan, mint egy kicsi, a való világtól távoli csodaország. Mindenki nagyon kedves, a kedvesség átragad még a vendégekre is”

Anonimus

szallas.hu, 2022. augusztus 09.

 • Baldauf Csaba ismét a Turizmus 50 fontos szereplője között

  Szállodánk igazgatója 9. alkalommal kapott helyet az előkelő listán az idén 10. jubileumát ünneplő kiadványban.

  Tovább
Familotel